Yritysperintä

Saat avoimelle laskullesi maksun nopeasti ja vaivattomasti yritysperintämme avulla. Kulut perimme suoraan velalliselta, joten palvelumme on toimeksiantajalle maksuton. Voit käyttää yritysperintää, mikäli myös velallinen on yritys, yhdistys tai elinkeinonharjoittaja.

Yritysperinnässä selvitämme velallisen taloudellisen tilanteen luottotietorekisterin dataa ja tilinpäätösanalyysiä monipuolisesti hyödyntäen. Lähetämme ensimmäisen perintäkirjeen velalliselle useimmiten jo toimeksiantopäivänä. Perimme saatavasi loppuun asti, tarvittaessa perintäpuheluilla perintää tehostaen.

Välillä käy niinkin, että velallinen ei heti pysty maksamaan laskua kokonaan ja velan maksamiseksi tehdään maksusuunnitelma. Mikäli laskulle ei saada suoritusta, käynnistetään trattaperintä, jolloin maksuhäiriömerkintä kirjataan luottotietorekisteriin ja julkaistaan protestilistoilla.

Perintätoimisto Ykkös Perintä Oy:llä on erinomaiset tulokset saatavien vapaaehtoisessa perinnässä, mutta tarvittaessa perintää jatketaan käräjäoikeudessa ja ulosotossa, kunnes velka on kokonaan maksettu.

Oikeudellinen perintä on maksullinen palvelu, jonka käytöstä sovitaan erikseen. Teemme haastehakemuksen käräjäoikeuteen ja velka siirtyy käräjäoikeuden päätöksellä ulosottoon. Tämän jälkeen velan perintää hoitaa ulosottovirasto.

Ulosottoperintää voi myös tehostaa käyttämällä passiivirekisteröintiä. Passiivirekisteröinti on lisäturvana varattomuusesteen toteutuessa. Tällöin ulosottoperintä ei pääty, jos velallinen todetaan varattomaksi, vaan velallinen pidetään seurannassa ja varallisuuden parantuessa ulosottoperintä aktivoituu.

Mikäli haluat käyttää vain ilmaisia palvelujamme, siirrämme maksamatta jääneen laskusi jälkiperintään. Jälkiperinnässä muistutamme velallista saatavasta säännöllisin väliajoin, estäen velan vanhentumisen.